16.3.21

Overnachten in een voormalig transformatorhuisje

Wij proberen om regelmatig even samen een nachtje weg te gaan, gewoon voor de verandering van omgeving en natuurlijk vooral omdat het leuk is. We kijken echter wel naar bijzondere plekjes om te overnachten. Ook afgelopen weekend is dat weer gelukt. Joeri had via airbnb een overnachting in een voormalig transformatorhuisje geboekt. Dit huisje is sinds begin dit jaar te boeken voor overnachtingen.

Het huisje ligt in Wirdum (Friesland), net buiten de bebouwde kom, dus je bent verzekerd van weidse uitzichten. Op de dag dat wij die kant uit reden stond er een stevige wind. 

Joeri had afgesproken dat we naar de eigenaar zouden bellen als we halverwege de route waren, dus dat hebben we gedaan. Hij stond ons al netjes op te wachten en ging ons voor naar het huisje waar we uitleg kregen.

We waren aangenaam verrast door de hoeveelheid ruimte in het huisje, echt, dat hadden we niet verwacht. De eigenaar heeft alles helemaal zelf verbouwd en alles ook zelf afgewerkt. Om wat meer ruimte te creeëren heeft hij met erkers gewerkt.

Een verplaatsbare trap leidt naar een vide waarop een ruim tweepersoonsbed staat en door het hele huisje heen zie je hangplanten. Dit geeft het nog wat extra sfeer. Op de tafel een vaas met gele rozen en een fruitmand met appels. Het zag er echt gezellig uit. En de harde wind en striemende regen gaf het nog wat extra sfeer zal ik maar zeggen.

Nadat de eigenaar ons een fijn verblijf wenste, zijn we op verkenning gegaan. In één van de erkers was een zithoek gemaakt, in een andere de badkamer en in de derde de keuken. We zijn met een kop koffie op de bank gaan zitten en genoten van de jagende wolken en gierende wind om het huisje. (af en toe waaide er een vogel langs)

's Avonds hebben we de meegebrachte pizza's in het oventje gebakken en na het eten gelezen en tv gekeken. De wind was inmiddels toegenomen, maar dat had wel iets.

Je kunt in deze ruimte prima enkele dagen doorbrengen. Wij hebben er in ieder geval met plezier overnacht.


De volgende dag moesten we vóór 11 uur het huisje uit. Rustig de spullen weer pakken, afwasje doen en een beetje vegen.
Misschien komen we nog eens terug.

Volgende maand gaan we ook op een speciale plek overnachten, maar dat lezen jullie tegen die tijd wel weer.





1 opmerking:

  1. Dat is grappig!
    Bij ons staat de voormalige B&B de Kleine Antonius nog op het lijstje om echt eens heen te gaan. Ik ben zelf Doopsgezind dus wat is er dan leuker om ooit eens te overnachten in een voormalige kerk.
    Maar dit transformatiehuisje ziet er trouwens ook heel erg leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Zomervakantie

Vandaag ben ik aan mijn tweede week zomervakantie begonnen, twee van in totaal vier weken! Het is lang geleden dat ik vier weken vakantie he...